Vestgården på Hvasser - en perle i Vestfoldskjærgården

En av Kirkens Bymisjons best bevarte hemmeligheter ligger i idylliske omgivelser på Hvasser, like øst for Verdens ende på Tjøme, bare to timers kjøring fra Oslo. Vestgården ble gitt til Bymisjonen som en testamentarisk gave, og intensjonen var at stedet skulle komme brukere ved Bymisjonens virksomheter til gode. Denne intensjonen har vært etterlevd i mange år, men det er bare et fåtall av SKBOs virksomheter som har benyttet seg av den enestående muligheten.

Vi vil gjerne nå ut til alle Bymisjonens virksomheter med informasjon om Vestgården, og oppfordre så mange som mulig til å leie stedet. Bymisjonssenteret i Tøyenkirken og Aktivitetshuset Prindsen er blant virksomhetene som tar med brukere til Hvasser flere ganger årlig, i opptil 14 dager i strekk, og erfaringene er udelt positive. Mange av brukerne ser på huset som sitt eget, og både dugnadsturene og ferieukene på Vestgården er samtaleemner gjennom hele året. Disse sitatene illustrerer dette:

  • Det var ikke så bra vær i år, men vi har hatt det bra likevel. Nydelig fiskemiddag torsdag. Håper på bedre vær til neste sommer!”
  • Om det var noen regnskurer i år kan det ikke sammenlignes med uværet på Sankthans for tre år siden!”
  • Jeg glemte å ta pillene mine på 4 dager. Hvasserturene burde vært skrevet ut på blå resept.”
  • Jeg har badet 21 ganger!”
  • Takk for meg. Dagsturen til Hvasser i fjor ble avgjørende. Det var min første ferie på 7 år. I ettertid har jeg turt å dra på ferie til Portugal! Takk, takk, takk.”