Gatemagasinet Ekko & Virkelig

Gatemagasinet Ekko/Virkelig er en del av levebrødet til over 200 registrerte selgere i Nord-Norge, som lever vanskelige liv i narkosykdom, fattigdom eller med psykiske lidelser.

Gatemagasinet selges og distribueres fra Bodø, Tromsø og Mo i Rana. Kirkens Bymisjon har hovedansvar for distribusjon og oppfølging av selgerne.

Et gatemagasin, som det ligger i ordet, selges på gata. Mange av våre selgere er; mennesker som daglig inntar medisin for å overleve. De har det til felles at de lever livene sine på kanten av det etablerte.
Gatemagasinet Ekko/Virkelig selges på gata for 100 kroner. 50,- av disse går direkte til selgeren. Disse 50,- er skattefrie og har ingen konsekvenser i forhold til trygdeutbetalinger eller andre stønader. Det er en belønning for å prøve å skape et verdig liv, og med verdighet kommer gjerne ønsket om et rusfritt liv.

Gatemagasinet Ekko/Virkelig ønsker å ufarliggjøre menneskene som selger bladene, gjennom å synliggjøre dem. Ekko/Virkelig gir selgerne en mulighet til å ha en verdig jobb. Noen av de beste selgerne har klart å helt avslutte sin kriminelle karriere etter de begynte å selge Gatemagasinet.

Mer om gatemagasinet »»

Kontakt oss »»