Pedalen

Pedalen sykkelverksted utfører service og reperasjoner. Vi har salg av  firmasykkelavtaler.

TELEFON: 488 96 268

Pedalen er et sykkelverksted hvor fokuset er å skape et godt miljø for mennesker som trenger å få mot og erfaring til å stå i en arbeidsrelasjon. Vi reparerer sykler for kunder og arrangerer turer og aktiviteter de som jobber her.

Pedalens hovedmålsetting er å være et arbeidstrenings- og livskvalitetstilbud for målgruppen og ønsker å bidra til følgende:

  • Fylle dagen med et strukturert og meningsfylt innhold, og gjennom arbeidsoppgaver øke mestringen samt øke tillit i forhold til medarbeidere og organisasjon
  • Være i et sosialt fellesskap som bryter med ensomhet og bidrar til å øke den sosiale kompetanse og etablere nye nettverk
  • Være med å realisere idé til virkelighet
  • Kanskje bruke arbeidstrening som et springbrett til et ordinært arbeid?
  • Benytte sykkelen til fysisk aktivitet i kombinasjon med sosial trening?

Vi holder til i Gravane 6 (rett overfor Bymisjonssenteret) ved Fiskebrygga. 

Åpningstider:
Mandag: Stengt
Tirsdag til fredag: kl. 9.00 - 15.30
Lørdag og søndag: Stengt

Utleiesykler Pedalen Kristiansand


For mer informasjon om Pedalen, kan du ringe mob. 488 96 268 eller sende e-post til Steinar Møllerhaug Sæbø.

Pedalen gjestet Sør Arena igjen 2013


Slitte bremser, punkteringer og mystiske damesykler med dritt i kjedet.  I år, som tidligere, inntok Pedalen sykkelverksted Sør Arena for å klargjøre IK Start for sommersesongen. Tilbudet  inngår som en del av et samarbeid mellom Start Life Support og Kirkens Bymisjon.

”Den verste sykkelen ser egentlig ut til å være denne damesykkelen her…,” sier   sykkelreparatør Jan Erik Solvang. ”Vi vet ikke helt hvor den kom inn i bildet.”

Han og de andre fire reparatørene fra Pedalen har akkurat fått overblikket over dagens sykkelpark, og er i full gang med å overhale de første dekkene.  De fleste spillerene har vært innom og levert sine eksemplarer på morgenen, og kan takket være det mobile verkstedet hente dem ferdig ”shinet” etter endt treningsøkt.

”Men egentlig liker vi ikke uttrykket ”verste sykkel,”” presiserer Jan Erik  .” I god ”Bymisjons- ånd”, ser vi en mulighet i alt. En sykkel er ikke bare det du ser…”

Den ivrige gjengen setter stor pris på å få bidra til IK Start på denne måten, og skryter veldig av vaktmester Kai Henriksens tilrettelegging. Med utsikt til gressmatta, på kvalitetssikret underlag, står syklene på rad og rekke. Etter dagens første arbeidsøkt venter lunch med spillere og ansatte.

”Og selv om Pedalen stort sett holder seg til å gi veiledning omkring sykkeltekniske utfordringer, skal du ikke se bort i fra at det også kan vanke noen fotballråd  i køen over salatbuffeten”, sier Sigurd Abusdal og smiler lurt. Han er frivillig medarbeider, og på plass som  sykkelreparatør på Sør Arena på tredje året. I likhet med de andre som har vært med før, mener han det kan spores en generell bedring i sykkelstandarden siden oppstarten, og gir honnør til det gode samarbeid mellom IK Start og Kirkens Bymisjon.

 

Vaktmester Kai Eriksen er en ”racer” på opplegg, skryter Jan Erik Solvang fra Pedalen (tv).