Meny

   

Akuttovernatting for fattige tilreisende - Haugalandet

Om akuttovernattingen

Akuttovernattingen ble etablert i Haugesund januar 2016 og tilbudet blir driftet av Kirkens Bymisjon med/gjennom midler fra Justis- og beredskapsdepartementet. Det retter seg mot fattige tilreisende innenfor EØS-området som oppholder seg i Haugesund over en begrenset tidsperiode og som befinner seg i en situasjon preget av sosial nød. Tiltaket tilrettelegges for både kvinner og menn. Brukere av akuttovernattingen får dekket grunnleggende menneskelige behov som husly, tilgang til toalett og dusj. De har også mulighet til å vaske klær, tilberede mat på kjøkken, samt tilgang til internett.

Bakgrunn for tilbudet

Bakgrunnen for initiativet var et økende antall fattige tilreisende i byen og manglende akutt-tilbud fra det offentlige. Akuttovernattingen gir fattige tilreisende til Haugesund et trygt, rolig og varmt overnattingstilbud. Tiltaket springer ut fra Kirkens Bymisjons oppdrag om å avdekke, lindre og forandre, med visjonen om at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Prosjektet skal bidra til verdighet og trygghet til mennesker som til daglig lever sitt liv i offentlighet.

Registrering og overnatting

Overnattingslokalet ligger sentralt i byen og har plass til 20 gjester, fordelt på fem soverom. Det koster 20 kr. pr. natt, og det er mulig å reservere en seng for inntil 5 dager om gangen.

Prosjekt hjerterom

Høsten 2016 startet frivillige i samarbeid med Kirkens bymisjon opp to tiltak som skulle gi mulighet for supplement til tigging og salg av magasiner for tilreisende i en prekær livssituasjon. Flere av overnattingsgjestene fikk opplæring i toving av sitteunderlag og i dropskoking. Produktene ble godt mottatt, og under et julemarked vi arrangerte i desember samme år ble alle varene utsolgt til stor glede for alle involverte. Vi har fortsatt tiltakene etter jul, og produksjonen av produktene er nå godt i gang.

Her finner du oss

Du finner oss i Bjørnsonsgt. 52 rett ved siden av Høyskolen i Haugesund sentrum.

Kontakt oss

Telefonnummer til overnattingen er: 45971392

Prosjektkoordinator Hilde E. Røssehaug: e-post: hilde.rossehaug@bymisjon.net, tlf 47487948

 

Bli frivillig

Ønsker du å være frivillig på overnattingen eller i prosjekt hjerterom er du velkommen til å ta kontakt med oss.