Luciatog til Betlehemsstallen i Oslo sentrum

Publisert dato:  12.12.2008

Vinterens kanskje vakreste vandring, Luciatoget, går fra gatekapellet ved Oslo domkirke lørdag 13. desember klokka 17.00. Etter en runde i et travelt førjuls-sentrum ender toget ved stallen som Kirkens Bymisjon i år har bygget ved siden av domkirken.

Luciavandringen i Oslo sentrum er sannsynligvis byens eneste offentlige og lengste Luciatog. Toget er blitt en tradisjon i Kirkens Bymisjons Lys i Mørket-aksjon før jul.

50 barnesangere fra Voksen og Lysejordet skoler går foran i toget, og publikum er velkommen til å delta med barn og familier. Toget går fra gatekapellet opp forbi Glasmagasinet, krysser over mot Karl Johans gate og går ned til stallen ved domkirken.

Et håpssymbol
- Lysene fra Luciatoget er en motkraft mot ensomhet og isolasjon. Lucia-lysene er et håpssymbol og et signal om at alle kan bidra til å gjøre livet bedre for sine medmennesker, sier gateprest Carl-Petter Opsahl fra Kirkens Bymisjon.
Han går  foran i Luciatoget, og leder også åpningen av Betlehemsstallen som i år har fått plass på hjørnet av Kirkegata og Karl Johansgate.

Åpning av stallen
- Med Betlehemsstallen vil Kirkens Bymisjon skape et rom for undring og ettertanke i en hektisk førjulstid. Midt i byen, ved byens travleste handlegate, står stallen med levende esel, sauer og en fortsatt tom krybbe og minner oss om julens budskap, sier gatepresten.

Stallen er en av Bymisjonens viktigste arenaer for å møte folk i førjulstida. Under åpningen vil også generalsekretær Sturla J. Stålsett, og sogneprest i Domkirken menighet Elisabeth Thorsen delta og lede en kort liturgi ved krybben i stallen. Barnekorene deltar med sang.

Levende dyr og samtale
I tiden frem til jul vil barn og voksne kunne gå innom stallen og få en kopp gløgg, klappe esel og sau, eller samtale med Bymisjonens prest. Bymisjonsansatte og frivillige vil være tilstede i i stallens åpningstid mellom kl. 12 og 18, alle hverdager. Som alltid når Kirkens Bymisjon står som arrangør, vil det også bli anledning til å tenne lys. Stallen vil stå ved domkirkeplassen fram til julaften. Lille julaften er det gategudstjeneste ved stallen.

For mer informasjon, kontakt:
Carl Petter Opsahl, telefon 90 50 57 75. Pressekontakt ved Luciatog/stallen: Margrethe Høydalsvik 90 86 51 00

Publisert: 12. desember 2008