Meny

 

Korsvandring i byens sentrum

Publisert dato:  02.04.2007

Langfredag 6.april blir det igjen korsvandring gjennom Oslos gater: Et tomt kors bæres foran, og flokken som samler seg bak, stanser i bønn og tekstlesning ved kjente steder og bygninger.  I år får aktuelle utfordringer med tigging, prostitusjon og rusavhengighet også oppmerksomhet i bønnene. Det blir også bedt for miljøskader, og forbruket i den vestlige verden. I løpet av vandringen blir Jesu lidelseshistorie lest fra Markusevangeliet

-Dette er en bønnevandring i solidaritet med alle som lider i verden - ikke et protesttog, sier bymisjonsprest Børre Arnøy

Det er Kirkens Bymisjon som tar initiativ til korsvandringen. Arrangementet er en tverrkirkelig vandregudstjeneste. Lignende vandringer arrangeres i mange byer over hele verden i påsken.

Vandringen i Oslo starter på Jernbanetorget kl.16.00. Herfra bæres korset opp Karl Johans gate og videre til ulike "stasjoner". Korsvandringen stopper ved Egertorget,  Stortinget, Akersgatas redaksjoner, Tinghuset, Trefoldighetskirken, ved Frelsesarmeens hovedkvarter, og ender inne i  St. Olav katolske kirke. Der blomsterdekkes korset med røde roser.

Representanter fra Baptistkirken, Metodistkirken, Frelsesarmeen og Den katolske kirke bidrar med lesning og bønn sammen med prester fra Kirkens Bymisjon og Oslo Domkirke.

- Det gir god mening og kjennes riktig å stå sammen på tvers av de tradisjonelle kirkeskiller på Langfredag. På smertens vei opplever vi styrke i fellesskapet både i her i byen og sammen med kirker over hele verden, sier Børre Arnøy.
 
Musikk-kro
Etter vandringen inviteres alle til gratis musikk-kafé på Cosmopolite, Møllergata 26. Her spiller en trio fra Kirkens Bymisjon: Carl Petter Opsahl, klarinett, Magnus Larsen, bass og Andreas Utnem, piano.

Bymisjonspåske
I den stille uke inviterer Kirkens Bymisjon i Oslo bl.a til Det Store Gjestebud for hjemløse i Tøyenkirken Skjærtorsdag kveld, og til påskenattsmesse med nattmat samme sted natt til 1. påskedag.

For detaljer, kontakt:
Børre Arnøy, bymisjonsprest, 90 79 10 96
Carl Petter Opsahl, gateprest, 90 50 57
75