Artistkavalkade i sommerhagen hos Aksept

Tirsdag kveld 21.6 blir det igjen stor og ellevill artistkavalkade på hagefesten til Aksept - senter for alle berørt av hiv.

Publisert dato:  16.06.2011

For 10. år på rad går et av hovedstadens frodigste sommerarrangementer av stabelen, med over 1000 gjester til stede på plenen, og med verandaen som scene.

I den gamle hagen øverst på Grünerløkka inviterer Aksept til sommerfest sammen med et knippe toppartister, som alle stiller gratis for å skape en festaften, samtidig som hivpositives livssituasjon settes på dagsorden.

Elsa Lystad, Ingrid Bjørnov, Heidi Gjermundsen Broch, Heine Totland, Siri Nilsen og «Pitsj» er blant de som topper plakaten i år.

I tillegg deltar: The Real Fake Band, Berit Bislett & Muttern med Gitte Fisse, Tor Ivar Hagen, Ruth Wilhelmine Meyer, Oslo Steppdans Kompani, Erik Mogeno, og Vegar Sandholt .
Caroline Waters (tidligere Asplin) kommer direkte fra USA.
og danseren Herbie Skarbie fra Uganda.

Det hele presenteres av skuespillerne Marianne Krogness og Kim Fangen.

Flere av artistene har deltatt på hagekonserten tidligere, og er i år tilbake for å være med å feire 10-årsjubileet. Andre deltar på hagescenen for første gang.

Gjør hiv-saken synlig

- Den glade sommerfesten har en alvorlig bakgrunn, sier institusjonssjef ved Aksept, Ina Herrestad: - Hiv-saken er nesten blitt en glemt sak i Norge. Samtidig oppdages det mellom 250 og 300 nye tilfeller i Norge hvert år, og ca 4000 mennesker lever med hiv i Norge. Artistdugnaden på hagekonserten bidrar til at hivsaken ikke glemmes.  Ved å stille opp viser artistene solidaritet i praksis. Dette betyr mye for mange som lever med hiv.

I fjor var 1800 mennesker samlet i Aksepthagen under hagekonserten, som er gratis for alle. Det er salg av mat og alkoholfri drikke, og innsamling i løpet av kvelden.
Overskuddet går til Aksepts solidaritetsarbeid rettet mot hivpositive i ulike deler av verden. Aksept-senteret drives av Kirkens Bymisjon.

Pressen er velkommen til å dekke arrangementet.

Tid og sted:
Tirsdag 21. juni kl 19.00
Fagerheimgata 16.
www.aksept.org

Kontakt for detaljer:
Prosjektansvarlig Svein Fuglestad, tlf.  93 00 88 40
Pressekontakt på stedet: Per Frogner, tlf.  99 50 00 25