Meny

 

Påskebesøk som liver opp en stille tid

For noen kan «den stille uken» bli litt for stille. Derfor går Bassa, Kari og andre frivillige fra Kirkens Bymisjons frivilligsentral på påskebesøk til eldre og enslige på Stovner i Oslo.

Publisert dato:  18.03.2016

- Nå får jeg anledning til å skravle litt, sier Irene Solberg og tar imot Kari Hildrum og Bassa Dulo til påskebesøk i leiligheten på Stovner.

- Velkommen inn!

Irene Solberg (85) står klar i døra og tar vennlig imot når «påskeharene» Bassa Dulo og Kari Hildrum kommer på besøk. Hun takket mer enn gjerne ja til tilbudet om en påskevisitt, selv om hun slett ikke føler seg ensom.

- Men nå får jeg anledning til å skravle litt, sier Solberg og setter seg smilende til rette i godstolen.

Hun føler seg heldig. To ganger i uka kommer barnebarnet innom, i dag har svigerinnen vært på besøk - og dessuten går dagene så fort.

Men med operasjoner i begge knærne er hun avhengig av krykker for å bevege seg rundt. Og før hun fikk TT-kort, var det vanskelig å komme seg på senteret. Derfor synes hun det er fint at noen kommer på besøk.

- Dette er et veldig flott tilbud. Og jeg synes det er beundringsverdig at folk lager så fine gaver, sier Irene og sikter til gaveposen med ting laget av hobbygruppa på frivilligsentralen, som Bassa og Kari hadde med seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Irene har hatt slike besøk både til jul og påske tidligere. Besøkskampanjen har lange tradisjoner på Stovner.

25 ønsker besøk

Å gå på hjemmebesøk i forbindelse med jul og påske har lange tradisjoner ved Stovner frivilligsentral. De frivillige møtes på ettermiddagen til felles middag, før de går ut to og to. Denne påsken er det 25 personer som har ønsket seg besøk.

- Husker du hvor stille påsken var før? Da stengte jo alle butikker, du måtte bestille melk og brød på forhånd og de spilte bare sørgelig musikk på radioen, sier Kari.

Hun pensjonerte seg fra stillingen som kreftforsker for fire år siden og følte hun behov for å finne meningsfulle aktiviteter å fylle fritiden med. Etter først å ha lest litt på nettet, meldte seg til tjeneste.

Kari har derfor vært «påskehare» flere ganger før. Bassa Dulo er derimot debutant. Universitetsstudenten meldte seg som frivillig i desember.

- Jeg ville gjøre mer enn bare skole og studier. Jeg bor jo i nærmiljøet, liker å bli kjent med andre og synes det er gøy å høre andres historier, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om hun har vært med på å organisere besøkskampanjen, skal også Bojana Andrysek (t.v) ut på besøk. Her får hun oppdrag fra Inger-Lise Kjønås og Grethe Nyvold.

Gir mening

En time går fort i hyggelig lag, og Kari og Bassa skal videre til en annen person i samme boligblogg som også venter besøk. Tilbake på sentralen sitter Bojana og Mohammed og tar imot telefoner fra personer som har fått besøk. Responsen er uten unntak strålende.

- All organiseringen gir nå mening! Jeg sitter igjen med en følelse som jeg unner alle å kjenne på, sier Bojana fornøyd.