Meny

 

- Spandér noen måltider!

- Vi i Kirkens Bymisjon sier det hele året, men særlig på denne tida: Folk trenger mat, og måltidet er mye mer enn maten, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

Publisert dato:  21.10.2015

AKSJON SOM GLEDER: "Gled en som gruer seg til jul" er navnet på juleaksjonen til Kirkens Bymisjon som nå går av stabelen. - Bli med på den nasjonale dugnaden, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon.

- Bli med på den nasjonale dugnaden, spandér noen måltider! Ved å støtte Kirkens Bymisjons juleaksjon, bidrar du til livgivende måltider og fellesskap for mennesker i gate- og rusmiljøene, i julen og hele året, sier generalsekretæren.

SLIK KAN DU BIDRA: Send sms med kodeord GLEDE til 2490, og gi 2 middager til våre gjester (80,-)!

Brutte relasjoner, skuffelser og utestenging

Du som leser dette, får nå oppfordringen i samtlige av Kirkens Bymisjons kanaler: Gled en som gruer seg til jul!

I alle deler av befolkningen, i ulike sosiale lag, på alle kanter av byen, er det noen som gleder seg, andre som gruer seg, og ganske mange som gru-gleder seg til jul. Kirkens Bymisjons juleaksjon gjelder mennesker i gate- og rusmiljøene.

- Mennesker i gate- og rusmiljøene har ofte opplevd mer enn sin andel av brutte relasjoner, skuffelser og utestenging. Rusavhengighet, psykisk sykdom, fattigdom, diskriminering, tap eller ensomhet er problemer som mange av gjestene forteller om, sier Hvambsal.

Serverte over 200.000 måltider i fjor

Kirkens Bymisjon serverte over 200.000 måltider i fjor. Bare på Møtestedet kafé i Oslo for mennesker i rus- og gatemiljøet hadde Kirkens Bymisjon i fjor 50.000 gjester, og serverte godt over 20.000 middager. 

- Måltidet er både et mål og et middel. God og næringsrik mat er avgjørende for helse og motstandskraft. Mat forebygger overdoser og redder liv. Fellesskapet rundt et bord, kan for mange være like viktig. For våre medarbeidere i Kirkens Bymisjon gir måltidene en god ramme for å bygge den tilliten som trengs når noen trenger hjelp, sier generalsekretæren.

- Så kom igjen, spandér noen måltider, og tusen takk til deg som bidrar i denne nasjonale dugnaden. Kirkens Bymisjons kafeer og møtesteder er åpne hele året, og nå gjør vi oss klare til å arrangere åpne julaftenfeiringer, julefester, konserter og mye mer. Følg med oss frem mot jul, avslutter hun.

Send sms med kodeord GLEDE til 2490, og gi 2 middager til våre gjester (80,-)!

Les også: