Meny

 

Kirkens Bymisjon lager barnebok om demens

– Barn er også pårørende, sier Thomas Møller i Kirkens Bymisjon. Nå er forfatteren Simon Stranger engasjert i barnebokprosjektet om demens.

Publisert dato:  22.09.2014

– I forbindelse med den internasjonale Alzheimerdagen er vi ved Kirkens Bymisjons Pårørendeskole stolte over å kunne presentere et nytt prosjekt som tar barn på alvor som pårørende, sier prosjektleder Thomas Møller.

Skape trygghet 

70.000 mennesker i Norge har en demenssykdom. Erfaringer viser at barn ofte utelates i pårørendearbeidet når noen i familien rammes av sykdommen. 

– Vårt mål er derfor å skape en bok som kan gi gode nok forklaringer til å kunne trygge barn som opplever store atferdsendringer i nær familie, sier Møller.

– Det finnes allerede barnebøker om demens, men det er påfallende hvor sykdomsfokuserte disse er, og hvor triste og mørke de ofte fremstår. Ved å skape en annerledes og fargerik historie, ønsker vi å bryte ned stigma og lage en bok som skal endre folks holdninger til demens, sier han.

Simon Stranger engasjert

Forfatteren Simon Stranger er med på prosjektet. Han har skrevet seks bøker, både for voksne, barn og ungdom. Han er oversatt til åtte språk. Boka blir illustrert av Kristin Berg Johnsen og lanseres i juni 2015.

Prosjektet er støtet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.

Les mer om Kirkens Bymisjons pårørendeskole ved Engelsborg ressurssenter for eldre og pårørende.

Les også: