Meny

 

Skattkammeret er rustet for vinteren

Skattkammeret i Oslo er nå utrustet for en lang og snørik vinter. 70 par ski og et titalls snowboard er noe av vinterutstyret barn og unge kan låne gratis.

Publisert dato:  02.01.2012

Sunniva Sved Johnson og Matthew Pevy er stolte over å vise frem et skattkammer fullt av vinterutstyr for barn.

I høst løp 60 personer 684 runder på Bislett stadion for å samle inn penger til å kjøpe mer sportsutstyr til utlånssentralen Skattkammeret.

Les Løp for nye skatter til Skattkammeret

– Etterspørselen etter snowboard og twintip-ski var veldig stor forrige vinter. Skattkammerløpet samlet inn mer penger enn forventet, og vi har derfor kunnet kjøpe inn mye nytt utstyr denne sesongen. Det er gøy å ha utstyr som barn og ungdom etterspør, forteller Sunniva Sved Johnson ved St. Hanshaugen Frivilligsentral.

I 2010 åpnet Skattkammeret på Bislett stadion. Dette er en utlånssentral der barn og ungdom i bydel St. Hanshaugen gratis kan låne sportsutstyr. Ideen bak Skattkammeret er at ingen barn skal ekskluderes fra sosialt fellesskap og aktiviteter fordi de mangler nødvendig utstyr for å være med.

Frivillighet


For å holde orden på alt utstyret, har Matthew Pevy designet og laget nytt interiør i utlånssentralen i løpet av høsten. 

– Det har vært et spennende prosjekt for meg å finne en funksjonell måte å innrede rommet på, forteller Matthew, som er utdannet interiørdesigner fra England.
– Sunniva fortalte meg om Skattkammeret, og jeg likte veldig godt utlånssentralens formål. Det er fint å kunne være med å bidra.

Skattkammeret holder åpent mandager klokken 18.00-20.00 og onsdager klokken 16.00-18.00.