Meny

 

7 millioner til 7 000 barn

Gjensidigestiftelsens Juleaksjon 2011 gir sju millioner kroner for å gi 7000 barn gode juleopplevelser.

Publisert dato:  21.12.2011

Illustrasjonsfoto.Gjennom aksjonen ønsker Gjensidigestiftelsen å sette fokus på at det er mange barn i familier i Norge som ikke har forutsettinger for å glede seg til jul. I aksjonen ønsker de spesielt å sette fokus på barn som lever i fattigdom, asylmottak, eller krisesentre.

– Juleaksjonen skal bidra til at barn kan få oppleve «en helt vanlig jul», enten i form av julefeiring, gaver eller aktiviteter. Kirkens Bymisjon er en av fem organisasjoner som videreformidler gavene til barn og unge, forteller Kari Waage, ved Bymisjonens senter for barn, unge og familier, FORUS.

Avhengig av definisjonen, er det mellom 26 000 og 100 000 barn som lever i fattigdom i Norge. På FORUS møter de mange familier som ikke har økonomiske ressurser for å skape julestemning i hjemmet.

– I vårt arbeid møter vi familier som ikke har rå til mat og klær. Samtidig erfarer vi at fattigdom fører til sosial ekskludering. Det å komme tilbake til skolen etter juleferien, uten å kunne fortelle om gaver eller opplevelser, er for mange barn veldig vanskelig, mener Waage.  

– Midlene fra Gjensidigstiftelsen gjør det mulig for oss å bidra med det lille ekstra for at juleopplevelsen til de barna vi er i kontakt med blir bedre.

Gaven formidles gjennom 5 ulike organisasjoner, hvorav Bymisjonene rundt i hele Norge disponerer 1,6 millioner kroner.

– Det er viktig og riktig av Gjensidigestiftelsen å involvere mange organisasjoner i juleaksjonen. Da lykkes de med å nå bredere ut og flere barn og unge får glede av aksjonen, mener Waage.

I Oslo skal Forus bruke pengene til å kjøpe julegaver og tilby aktiviteter som juleteater, juleselskap og kanefart.

Les mer om FORUS