Her er første turen i «Sykling uten alder»-prosjektet

Med Kirkens Bymisjons sykkeldrosje skal beboere på Solliheimen sykehjem på Kråkerøy nå få frisk luft og minnes gamle trakter i nærmiljøet. Se bilder og filmsnutt fra jomfruturen her!

Publisert dato:  11.05.2015

Første tur på Isegran med beboere fra Solliheimen. Trygt og tørt i regnet for passasjerene. Samarbeidsprosjekt mellom Pedalen/Kirkens Bymisjon, Fredrikstad Kommune og Frivillighetssentralen i Fredrikstad

Posted by Pedalen Sykkelverksted on Monday, 4 May 2015

(Se video ved å trykke i bildet over)

I en prøveperiode frem til sommeren skal unge frivillige bemanne Kirkens Bymisjons sykkeldrosje for turer med beboere på Solliheimen sykehjem. Første uken i mai var det duket for en våt førstetur i «Sykling uten alder»-prosjektet i øsende regnvær - uten at det satte en stopper for den gode stemningen:

- Jeg er med på alt som er gærent, jeg. Det er bare å ta på seg riktig tøy, så kan vi komme ut og nyte frisk luft i fine omgivelser, sa en av de strålende fornøyde beboerne som ble syklet rundt.

Positive ringvirkninger

Prosjektet er en prøveordning og et samarbeid mellom Fredrikstad kommune, Frivillighetssentralen og Kirkens Bymisjon. Syklistenes Landsforening er også bidragsyter. 

Hensikten med prosjektet er todelt. På den ene siden ønsker man å få de eldre ut på tur, og på den annen side ønskes det å inspirere sykehjem og andre institusjoner til å gjøre det samme. Prosjektet har som mål å rekruttere frivillige syklister. 

- En sykkeltur er en fin anledning til å få frisk luft og til å minnes gamle trakter i nærmiljøet.  Pårørende og andre frivillige kan fint ta med eldre på sykkeltur, når det finnes slike flotte sykler som denne, sier Birgitte Kopperud Skauen, etatsleder for omsorgssentre i Fredrikstad kommune. 

Ukentlige turer

Denne våren vil det hver mandag og onsdag mellom kl 11-13, tilby sykkelturer for beboere på Solliheimen. Turene vil fra Solliheimen til Isegran. 

Les også: