1. November blir Årets varmeste dag!

Med utdeling av 10.000 hjemmestrikkede, oransje skjerf på dagen hvor juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul» starter, skal Kirkens Bymisjon skape Årets varmeste dag!

Publisert dato:  27.10.2016

ÅRETS VARMESTE: 1. November skal bli Årets varmeste dag når Kirkens Bymisjon deler ut hjemmestrikkede, oransje skjerf over hele landet. Her fra opphengig av skjerf på statuer og lyktestolper klokken 06.00 i Trondheim på aksjonsdagen i 2015.

1. November skal bli Årets varmeste dag når Kirkens Bymisjon deler ut hjemmestrikkede, oransje skjerf over hele landet. Det oransje skjerfet er Norges varmeste skjerf; når du tar det på deg blir du nemlig ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn. Skjerfene er strikket av mennesker som ønsker varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange.

Kirkens Bymisjon deler ut skjerfene på dagen hvor juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul» starter, og oppfordrer alle til å bidra til årets varmeste dag ved å ta på det oransje skjerfet.


Skjerf laget med hjemmestrikket varme

Produksjonen av de oransje skjerfene er en årlig, men eksklusiv kolleksjon av hjemmestrikket varme. Over 10.000 oransje skjerf er laget av ildsjeler over hele Norge som vil bidra til mer varme og inkludering i samfunnet. Det strikkes store mengder skjerf, men dette er likevel et begrenset opplag. Men muligheten til å bidra til et varmere samfunn tar ikke slutt. Du kan gjøre Norge varmere ved å glede mennesker fra rus- og gatemiljøet med middager og et godt og trygt sted å spise via SMS. Vi oppfordrer også alle til å ta frem strikkepinnene, og lage sitt eget oransje skjerf for et varmere samfunn.

- Vi oppfordrer alle til gå med oransje skjerf nå i den kalde tiden, for å vise at vi støtter opp om et varmere samfunn, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

STRIKKEPROFIL: Den norske strikkekjendisen Line Langmo har strikket flere skjerf - og laget en moderne oppskrift til den oransje skjerfet.Dugnadsånden lever

Dugnadsånden som ligger bak de oransje skjerfene er fantastisk. De oransje skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad med tusenvis av mennesker over hele Norge. Skjerfene er strikket av “strikke-kjendiser”, syklubber, flyktninger, Kirkens Bymisjons gjester og pasienter, tidligere rusavhengig, næringslivsledere og privatpersoner. Bare det i seg selv er rørende. Skjerfet er skapt av omtanke, og er et symbol på at vi står skulder til skulder. Dette gjør vi ikke bare for andre, men for hverandre.

(Saken fortsetter under bildet)

 

 

GLED EN som gruer seg til jul

For mange forbindes ikke jula med glede. Bare i fjor oppga 125.000 personer at de gruet seg til jul. Blant mennesker fra rus- og gatemiljøene er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».

Ved å gi middager og et sted å spise i fellesskap med andre, kan du glede våre gjester fra rus- og gatemiljøene.  I et varmere samfunn er det færre som gruer seg til jul. Støtt juleaksjonen GLED EN som gruer seg til jul - og gjør Norge noen grader varmere.

GOD MORGEN: Med oransje skjerf i byens gater fra tidlig morgen, ønsker Kirkens Bymisjon å varme byer over hele Norge - og oppfordre til varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange.