Årets ildsjeler på Stovner

Kirkens Bymisjons frivillige Hibo Bashir og Satha Sritharan ble kåret til årets unge ildsjeler på Stovner.

Publisert dato:  27.03.2017

- Min påstand, med all respekt kjære ordfører, er at er det et sted der frivilligheten kommer til syne - og er det et sted frivilligheten virkelig får utspilt seg til sitt fulle potensiale, så er det her i Stovner bydel, sa prisvinner Satha Sritharan. Her med ordfører Marianne Borgen og medvinner Hibo Bashir.

Ca 150 representanter fra frivilligheten i bydelen var samlet til fest for å feire lokalt engasjement og det ble delt ut priser i fem kategorier. Mer enn 70 enkeltpersoner i bydelen var nominert i de ulike klassene.

Ordfører Marianne Borgen og leder av bydelsutvalget Rashid Nawaz delte ut priser på gallaen, hvor gallaen på Stovner er den første i sitt slag i Oslo. Ordføreren var mektig imponert over det lokale engasjementet i bydelen og glad for å se og høre at så mange unge mennesker bidrar.

Både Hibo og Satha ble begge rørt og overrasket over å vinne.
- Dette motiverer til videre arbeid, og jeg kan love deg at både Hibo og jeg kommer til å stå på for frivilligheten her på Stovner i årene som kommer. Når det er sagt så er det viktig å huske på det vi begge sa i takketalen: Uten frivilligsentralen hadde frivilligheten aldri blomstrer på den måten som den har gjort og gjør på Stovner, sier de to prisvinnerne.

Juryens begrunnelse:
Vinner av prisen til årets unge ildsjel har lagt ned veldig mye tid og krefter i sitt frivillige arbeid for lokalmiljøet. Med tydelig stemme og stort engasjement har årets vinner bidratt til å sette fokus på viktige samfunnsspørsmål. I tillegg til krevende studier og jobb prioriterer årets vinner å bidra til frivilligheten på Stovner. Med et stort nettverk i alle generasjoner er årets prisvinner frivillig på flere områder. Som de første unge frivillige tilknyttet Stovner Frivilligsentral har prisvinnerne lagt ned en betydelig innsats, blant annet rekruttering av unge frivillige og barnefamilier til frivilligsentralens familieferie aktiviteter. Takket være prisvinnernes arbeid har også befolkningens kjennskap til og engasjement rundt TV-aksjonen økt betydelig i løpet av de siste årene. Under TV-aksjonen i 2015 fikk de med over 150 bøssebærere i bydelen, og NRK valgte å sende TV-aksjonen minutt for minutt fra Stovner i 2016. Den ene prisvinneren har i tre år på rad planlagt, mobilisert til og gjennomført TV-aksjonen i bydelen og er nå tidenes yngste leder av TV-aksjonskomiteen på nasjonalt plan. Begge prisvinnerne er tydelige og engasjerte bidragsytere og brobyggere i lokalmiljøet som alltid stiller opp til det beste for fellesskapet i bydelen.

Full av lovord

Elisabeth Simonsen, leder på Kirkens Bymisjons frivilligsentral på Stovner, nominerte duoen. Hun er full av lovord om de to frivillige.

- Hibo og Satha har bakgrunn i henholdsvis somalisk og tamilsk kultur og er begge tydelige og engasjerte bidragsytere og brobyggere i lokalmiljøet. I tillegg til krevende studier og jobb prioriterer begge kandidatene å bidra i lokalmiljøet på Stovner – til det beste for fellesskapet i bydelen. Derfor fortjener de å bli årets Ung Ildsjel, sier hun.

Viktig samarbeidspartner ble årets (voksne) ildsjel

Årets (voksne) ildsjel ble vår Mohamed Hagi Khayre, som er godt kjent for Kirkens Bymisjons frivilligsentral.

- Khayre er ikke registrert frivillig, men er vår ambassadør og fremsnakker oss masse i ulike sammenhenger, rekrutterer både frivillige og deltakere for oss, og har vært og er en respektert brobygger mellom ulike kulturer. Hans motto er; Det er det samme hvilken religion du tilhører - bare du gjør det med hjerte. Det er fullt fortjenet at han bli årets Ildsjel.t, sier Elisabeth Simonsen.

Årets Ildsjel i midten, Mohamed Hagi Khayre med leder av bydelsutvalget Rashid Nawaz og ordfører Marianne Borgen.