Meny

 

Konsernsjefen tett på ved matservering

Konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen deltok nylig som frivillig ved matservering i ByFrokost hos Kirkens Bymisjon. – Det skaper forståelse å være så tett på, sier han.

Publisert dato:  22.03.2017

Matvarekonsernet NorgesGruppen har vært en vesentlig bidragsyter og samarbeidspartner siden ByFrokost ble opprettet som tilbud om gratis varm mat til fattige tilreisende, i 2015. Til nå er det blitt 20 000 måltider.

Nylig var konsernsjef Runar Hollevik selv frivillig ved matserveringen i Tøyenkirken i Oslo, og fikk også anledning til samtaler ved bordene.

Skaper forståelse
-Det er mange smil å se ved serveringen. Det er tydelig at gjestene føler seg godt mottatt ved ByFrokost.

-Hvorfor ville du selv delta som frivillig?

-Jeg ville komme tettere på og få innblikk i hva vi bidrar med. Vi  kan nok bidra enda mer fra NorgesGruppen og flere hos oss vil sikkert være med som frivillige.  Jeg tror det er viktig  skape en arena på arbeidsplassen som gir mening utover den kjente hverdagen.

-Hvordan var det å møte gjestene direkte?

-Det skaper en annen forståelse enn å møte folk som tigger i gatene og utenfor butikkene våre. Her får jeg høre mer om behovene og vilkårene de har. De trenger å få dekket det grunnleggende de også, med mat, dusj og arbeid, sier Runar Hollevik.


Konsernsjef i NorgesGruppen Runar Hollevik deltok som frivillig ved ByFrokost for fattige tilreisende,  her sammen med generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Kø gjorde inntrykk
Hollevik  fikk i løpet av sin «vakt» også en god prat med en av gjestene om næringsinnholdet i maten. Han møtte både takknemlighet og sosiale utfordringer i praten ved bordet, og synes det gjorde et sterkt inntrykk å se den lange køen av folk utenfor som oppsøker tilbudet om mat, hvile og klesvask.

NorgesGruppens leder er glad for at ByFrokost har kommet langt med  20 000 serverte måltider til nå.

- Det er et flott tiltak, og bra at vi er kommet så langt sammen. Frokosten er et kjempebidrag som det åpenbart er behov for. Vi lever i et rikt land, som gjør oss i stand til å bidra med tiltak som ByFrokost. Dette vil vi gjerne styrke og jeg ser fram til å ta dette videre også med våre ansatte i NorgesGruppen.

Mange som «rekker opp hånda»

-Samarbeidet med NorgesGruppen om ByFrokost er en suksesshistorie der vi får anledning til å kanalisere et sterkt engasjement med midler og muligheter .  Det er et forvalteransvar vi gjerne tar, og vi gleder oss over alle som «rekker opp hånda» og vil være med på laget, sier generalsekretær  i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal.