Meny

 

Hvorfor «gidder» en 19-åring å jobbe gratis som frivillig?

- Jeg ville først og fremst være mer aktiv og engasjert, men i tillegg ville jeg ha mer erfaring som kan bli relevant i arbeid etter endt utdanning, sier Bassa. Vi ble med henne ut som frivillig!

Publisert dato:  14.04.2016

Opplevelsene blir en valuta for arbeidet jeg gjør, sier Bassa (19) som er med på Kirkens Bymisjons frivilligsentral på Stovner.

Først møttes vi på Stovner Frivilligsentral, hvor 6 unge frivillige hadde ansvar for å smøre matpakker. Så gikk vi ned til t-banen hvor 10 glade familier møtte oss, og hvor vi deretter tok vi T-banen opp til Holmenkollen. I løpet av dagen dro vi på Skimuseet for en omvisning og en liten tur opp i hoppetårnet før vi avsluttet i Korketrekkern med en aketur.

Vi stilte Bassa spørsmål under hele arrangementet, og hun var tydelig begeistret over å arbeide som frivillig.

Hvorfor ble du frivillig i utgangspunktet?
Jeg hadde litt mye fritid til overs som student og følte at jeg kunne utnytte den effektivt ved å å hjelpe til i lokalmiljøet og samtidig samle erfaring.

Hva ville du få ut av det å være frivillig?
Jeg ville først og fremst være mer aktiv og engasjert, men i tillegg ville jeg ha mer erfaring som senere kunne ha vært relevant og hjelpsomt med tanke på arbeid etter endt utdanning.

Hvilke oppgaver liker du aller best?
Jeg liker best oppgaver som krever samarbeid og friluft, ettersom jeg er glad i mennesker og natur.

Hva får deg til å smile på en sånn dag som dette?
Gleden og entusiasmen til barna og de jeg jobber med er definitivt den største drivkraften. Det smitter og viser hvor viktig slike arrangementer og tiltak kan være.

Hva er det beste med det sosiale samholdet her?
Det må nok være det at vi alle er sammen av de samme grunnene. Vi er her for å gi litt av vår fritid på en måte som kan være til hjelp for lokalmiljøet og samtidig få litt viktig erfaring. Det er derfor lett å bli godt kjent med hverandre, noe som også gjør samarbeidet lettere og mer naturlig.

Hvorfor «gidder» du å jobbe gratis?
Jeg føler jeg bruker tiden min på noe verdifullt og givende, i tillegg til at jeg faktisk får utrolig mye forskjellig erfaring. Det er også noe med det å være så involvert i aktivitetene som gjør at jeg føler opplevelsene blir som en slags valuta for arbeidet jeg gjør.

Hva var den største overraskelsen for deg da du begynte som frivillig?
Den største overraskelsen var nok det at det er ganske mye man kan gjøre samtidig som det er mye enklere enn jeg hadde forventet. Det er ikke slik at man må ha veldig mye erfaring for å få til det meste og det er så stor variasjon av aktiviteter at det nesten bare er å velge og vrake i forhold til hva man er interessert i.

Føler du en tilknytning til dem du arbeider med på sentralen?
Jeg blir definitivt knyttet til dem jeg jobber med fordi det er et så åpent miljø med mye rom til personlig utfoldelse. Når man vokser som person med de man jobber med er det vanskelig ikke å knytte et slags bånd til dem.

Hvor lenge ser du for deg å være frivillig?
Så lenge jeg har muligheten til det!

Hva slags oppgaver appellerte mest til deg da du skulle bli frivillig?
Variasjonen av oppgavene var det som appellerte mest til meg, fordi jeg var ganske sikker på at jeg ikke ville holde på med det samme hele tiden.

Arrangementet var i regi av Stovner Frivilligsentral og de har behov for flere frivillige til tilbudet «Sommer på Stovner». Bli med i et ungt team som planlegger og gjennomfører aktiviteter for familier i skoleferiene. Del dine erfaringer så andre kan få minner for livet.

Vi møtes på Stovner Frivilligsentral torsdag ettermiddager i april måned for planlegging. I mai tar vi eksamensfri. Til sommeren gjennomfører vi aktivitetene fordelt på tre uker fra juni til august. Du bør sette av to av tre uker i sommer, og bli med på en planleggingshelg i forkant av familieleiren på Hudøy i Vestfold.

Sommer på Stovner:

Dagsturer: 27. – 30. juni
Familieleir på Hudøy: 24. – 30. juli
Dagarrangement: 15. – 18. august

Foto: Emilie Sogn Falch
Tekst: Julie T. Stangebye