Meny

 

Kirkens Bymisjon starter juleaksjonen med å kle byene i oransje skjerf

Statuer, monumenter og lyktestolper i landets største byer vil tirsdag kles med oransje skjerf og et kort med påskriften «Til: en som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon.»

Publisert dato:  28.10.2013

Bokklubbsjef Karin Kaasa Range var ifjor med å spre oransje skjerf og varme i Oslo by i anledning Kirkens Bymisjons juleaksjon "Gled en som gruer seg til jul".

Fra grytidlig tirsdag morgen er ansatte og frivillige fra Kirkens Bymisjon ute for å markere starten på juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Med seg har de 750 hjemmestrikkede oransje skjerf, som i løpet av morgentimene vil prege bybildet i Norges tre største byer.

Skjerf som symbol på et varmere samfunn

I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

- Vi ønsker å spre lys og varme i byen på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for, nemlig et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Sturla Stålsett.

Skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad blant gjester, beboere, pasienter, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon de siste månedene, sponset av Hobbyklubben, Allers og Dale Garn.

Måltidet som smertestillende middel

Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons møtesteder, kafeer og sentre over hele landet.

- Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Bordfellesskapene på våre tiltak og virksomheter virker som et smertestillende middel for mange. Vi ser at samtalene og kontakten som oppstår rundt et måltid kan bistå mennesker som har et tøft liv, til å finne håp og ta nye veivalg, sier Stålsett.

Kirkens Bymisjon vil i sin julekampanje oppfordre til å gi to julemiddager, ved å sende SMS <GLEDE> til 2490, til en verdi av 80 kroner.

Ole Paus-konsert for Møtestedets gjester

I Oslo samles aksjonsgjengen fra Kirkens Bymisjon på hovedkontoret i Tollbugata 3, kl. 06.00. Klokken 17.00 inviteres det til gratis suppe og Ole Paus-konsert for våre gjester på Møtestedet, kaféen for mennesker i rus- og gatemiljøet i Oslo sentrum. I Bergen samles en gjeng på Kafe Magdalena kl. 06.30, og i Trondheim på torget kl. 06.30.

Pressen er velkommen til å dekke begivenheten på morgenen tirsdag 29. oktober.