Meny

 

Luciatog til Betlehemsstallen i Oslo sentrum

Vinterens vakreste vandring, Luciatoget, gikk fra Oslo domkirke til Jernbanetorget. Over 100 barn trosset regnet, og bar sine lys nedover Karl Johan.

Publisert dato:  14.12.2011

Luciatog og stallåpning 2011 from Kirkens Bymisjon on Vimeo.

Luciatoget er blitt en tradisjon i Kirkens Bymisjons Lys i Mørket-aksjon før jul. Barnekor fra Lambertseter, Voksen, Vinderen og Lysejordet skole ledet toget fra Domkirken til Betlehemsstallen på Jernbanetorget.

– Luciatoget er en vakker skikk i førjulstida. Men det er også et protesttog mot mørket – håpets og kjærlighetens protest mot mørke og ødeleggende krefter. Etter 22. juli er det en viktig påminnelse om at vi må bære håpets og kjærlighetens lys i våre hjerter, sier gateprest Carl Petter Opsahl.

Åpning av stallen

Med Betlehemsstallen på Jernbanetorget vil Kirkens Bymisjon skape et rom til ettertanke i en hektisk førjulstid – midt i byen, på byens travleste torg. I fjor var det 1 000 mennesker innom stallen enkelte av dagene.

– Vi ønsker at stallen kan være et undringens sted, et pusterom, et sted for stillhet og et sted for gode møter i en førjulstid som kan oppleves vanskelig for mange, sier Opsahl.

Levende dyr og samtale

I tiden frem til jul vil barn og voksne kunne gå innom stallen og få en kopp gløgg, klappe dyra, eller samtale med Bymisjonens prest. Bymisjonsansatte og frivillige vil være tilstede i stallens åpningstid mellom kl. 12 og 18, alle hverdager. Stallen står på Jernbanetorget fram til jul. Lille julaften er det gategudstjeneste ved stallen.