Meny

 

50 år med nytenkning og trivsel

St. Hanshaugen Eldresenter inviterte til stor 50-årsfest denne uka. – Nytenkning, trivsel, kvalitet og samarbeid var stikkord i de mange hilsnene.

Publisert dato:  25.11.2011

Virksomhetsleder Inger Grødum ønsket velkommen til festen som markerer 50 år med “gode hverdager” på St. Hanshaugen Eldresenter.

En gruppe fra Sølvguttene åpnet festen med imponerende musikal og jule-melodier, kulturarbeider Kristin Minde bød på eget sangrepertoar akkompagnert av tangentartisten Ulf Nilsen, og en lang rekke hilsener viste for de ca 100 gjestene hva et eldresenter kan være på sitt beste.

Gode hverdager

- Dette er stedet for “de gode hverdager” sa virksomhetsleder Inger Grødum i sin velkomst.  Vi tåler mer når vi har et fellesskap, sa Inger og ga eksempler fra virksomhet og kultur på huset.
-Nyskaping  skjer ikke bare i gatearbeidet. Dette senteret er preget av ideer, kreativitet og utvikling.  Dere er en møteplass med varme hjerter og hender, sa generalsekretær Johannes Heggland i sin hilsen.

Medisin mot ensomhet

- Den nye eldrebyråden Aud Kvalbein brakte også hilsen fra ordføreren og sa: Dere har bidratt til en politisk forståelse av at eldresentre og forebygging er viktig. Dere tilbyr den beste medisin mot ensomhet: Fellesskap.
Bydelslederen Ellen Oldereid takket for sterk samarbeidsvilje og “lekket” at eldresenteret er en viktig del av bydelens planer fram mot 2015. – Uten dere hadde ikke eldre i bydelen hatt det så bra! sa bydel-lederen.
Det var også hilsener fra menigheter i området, fra Lovisenbergsenteret og bymisjonsentusiast og politiker Odd Einar Dørum.

Bydelen og  St.Hanshaugen Eldresenterer er i god kontakt om samarbeid og fordeling av oppgaver  knyttet til det nye Omsorg+-senteret som  kommunen bygger på andre siden av gaten, og går inn i de neste årene med store samarbeidsplaner med  bydelen.
- Vi er heldige som bor her, sa Berit Nilsen, frivillig gjennom 10 år. Jeg opplever at det vi gir til andre kommer tilbake igjen. Delt glede er dobbelt glede.

Sølvguttene deltok med julemelodier. Konstituert generalsekretær Johannes Heggland gratulerte fra Kirkens Bymsjon Eldrebyråd Aud Kvalbein takket på vegne av Oslo Kommune Gode samarbeidspartnere:  Byråd Aud Kvalbein, Inger Grødum, Johannes Heggland, direktør i byrådsavdelingen Bjørg Månum Andersson og bydelsdirektør  Ellen Oldereid Ca 100 gjester feiret 50-årsjubileet på St.Hanshaugen