Meny

 

Solidaritetsgudstjeneste på Verdens Aidsdag

Haddy N’jie, Kim Haugen og Margreth Olin er blant bidragsyterne når Kirkens Bymisjons hiv-senter Aksept arrangerer solidaritetsgudstjeneste i Oslo Domkirke 1. desember kl. 19.

Publisert dato:  26.11.2010

Haddy N’jie, programleder for TV-aksjonen og den store Eurovisjonsfinalen i år, vil opptre sammen med sin gitarist Ørnulf Snortheim. Skuespiller Kim Haugen leser dikt av bl.a. André Bjerke, og regissør Margreth Olin leser korte utdrag fra den prisbelønte filmen ”Engelen”.

Opera og ballett
I tillegg deltar også operasanger Bodil Arnesen og ballettdanserne Andreas Heise og Lucas Lima fra Den norske opera og ballett, Oslo Domkirkes Ungdomskor og Vinderen og Hauketo dansestudio. Bandet ledes av komponist og pianist Torbjørn Dyrud, med verdensmusikeren Hildegunn Øiseth og jazzmusikerne Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen og Ørnulf Snortheim.

Sogneprest i Oslo Domkirke, Elisabeth Thorsen, vil holde prekenen under årets solidaritetsgudstjeneste og er liturg sammen med bymisjonsprest og konstituert leder av Aksept, Steinar Eraker. I tillegg deltar ansatte og brukere av Aksept, samarbeidspartnere og frivillige. Kulturleder på Aksept, Svein Fuglestad, er også i år produsent for arrangementet.

Like rettigheter – nå!
Tema for markeringen av Verdens aidsdag 2010 er: ”Like rettigheter – NÅ!” Dette blir tydeliggjort gjennom tekster og bønner i solidaritetsgudstjenesten. Aksept er opptatt av at hiv og aids er en internasjonal utfordring, og ønsker å vise solidaritet med hivpositive i resten av verden. Ved utgangen blir det mulig å gi en pengegave til Aksepts solidaritetsfond som støtter hiv/aidsprosjekter i ulike deler av verden.

Fakkeltog til Stortinget
Etter gudstjenesten vil det gå et fakkeltog fra Oslo Domkirke gjennom Oslos gater fram til Eidsvoll Plass foran Stortinget, som i anledning dagen vil være opplyst av en stor, lysende solidaritetssløyfe.

Solidaritetsgudstjenesten arrangeres av Aksept/Kirkens Bymisjon Oslo i samarbeid med Domkirken menighet, Norges Kristne Råd og Kirkens Nødhjelp.

Se www.verdensaidsdag.no for mer informasjon om andre arrangementer denne dagen.