Meny

 

Ny frivilligsentral åpnet på ”Alle hjerters dag”

Publisert dato:  15.02.2007

BU-leder Tore Ludt klippet over snora og erklærte sentralen for åpnet sammen med daglig leder Jeanine S. Brenna.


-Uten frivillighet stopper Norge, sa bydelsutvalgsleder i Stovner bydel, Tore Ludt, og klippet over snora i lokalene til den gjenåpnede Stovner frivillighetssentral på Haugenstua.  Dermed var også et nytt kapittel i Kirkens Bymisjons frivilligsatsing startet. Sentralen er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Stovner bydel og Fossum menighet.

 
Alle hjerters dag! var tittelen da den nye frivillighetssentralen åpnet dørene med mottakelse på selve Valentin-dagen.  Folk strømmet til det store lyse rommet med vinduer ut mot sentertorget på Haugenstua. Driften er det Kirkens Bymisjon som står for, og lederen Jeanine Brenna har allerede dratt i gang den daglige virksomheten sammen med kollega Gerd Rønsen – og en rekke frivillige.  Åpningen ble derfor en ”flying start” dagen før det rent formelle skulle godkjennes i bydelsutvalget torsdag 15.2

Jeanine Brenna delte ut kake til alle som hadde møtt frem for å feire åpningen av frivillighetssentralen.

Med det store lokalet fullt av både deltakere og utsendte representanter fra kommune, menighet, nærmiljø og bymisjon, ble åpningen en glad fest med mange godord og gaver.
- Jeg erklærer sentralen for gjenåpnet, sa BU-leder Tore Ludt da han svingte saksa. Det har nemlig vært frivilligsentral i strøket før, og det var tydelig lettelse og forventning hos mange av aktørene over at bymisjonssamarbeidet gjør det mulig med en videreføring.

Verdisikring
De nye (men forløpige) lokalene ligger i et gammelt banklokale med egen safe!
– Flott med verdisikring på et slik sted, sa Johannes Heggland, direktør for Mangfold & oppvekst i Kirkens Bymisjon, og understreket at det nettopp er verdien av forskjellighet og fellesskap som skal sikres og dyrkes i den nye virksomheten. – Her ønsker vi at folk skal kunne bryte ut av isolasjon, engasjere seg og bli berørt av hverandres liv, sa Johannes.

Bydelsdirektør Maria Brattebakke skrøt av et allerede godt utviklet samarbeid med lederen Jeanine Brenna.

Bydelsdirektør Maria Brattebakke orienterte om at den nye sentralen er en del av opprustningen av Haugenstua som innsatsområde i bydelen,  og skrøt av et allerede godt utviklet samarbeid med lederen Jeanine Brenna.
Fungerende soknerest Liv Arnhild Romsaas hilste på vegne av menigheten som er medeier i frivillighetssentralen, g ønsket for stedet at det skulle bli en arena for samarbeid og menneskemøter. Tidligere bymisjonsansatt og leder for oppvekst og kulturkomiteen i bydelsutvalget hilste med å love at det formelle skulle ”ordnes” og understreket nettopp kulturmøtenes betydning i bydelen.

Underveis var det også livfulle musikk- og kulturinnslag som toppet seg med overraskende god allsang ledet av kulturarbeider Rolf Nicolaysen fra Kirkens Bymisjon Ammerudhjemmet.

Mange gaver
Gavene ble også mange denne blide ettermiddagen. Til slutt sto det igjen både store grønne planter, kunst, vaffeljern og et brød på gavebordet. Ved utgangen lå lister til påtegning for innsatsvillige frivillige og over det hele svevet kaffe- og vaffelduften.  Stovner Frivillighetssentral i Kirkens Bymisjons Mangfold & oppvekst er så avgjort i gang.

 
Kirkens Bymisjon, 15.02.2007.