Meny

 

Intenst møte mellom statsråder og gjester i gatekafeen

Publisert dato:  09.01.2007

Finansminister Kristin Halvorsen, generalsekretær Sturla J. Stålsett og fornyingsminister Heidi Grande Røys følger med når leder på Møtestedet, Håkon Løes, forteller om sine erfaringer med arbeidet i rusmiljøet.
                                                                                                                        Foto: Per Frogner


Statsrådene Kristin Halvorsen (finansminister)  og Heidi Grande Røys (fornyings- og administrasjonsminister) besøkte mandag bymisjonskafeen Møtestedet i Skippergata. Besøket var en del av regjerings halvårlige ”Norge rundt”-dag der ulike statsråder og politikere besøker organisasjoner, institusjoner og arbeidssteder rundt i landet. De to statsrådene hadde selv ønsket å besøke kafeen for rusmiljøet i Oslo sentrum.

Det ble en intens time over vaffelfatet i kafeen.
Politikerne ble umiddelbart møtt ”midt på gulvet” av gjester som ville drøfte sosialsatser, fortelle om sin situasjon og etterlyse valgløfter. Kristin Halvorsen brukte atskillig tid på den korte veien fra inngangsdøra og bort til bordet, da hun med yttertøyet på ble stående i engasjert lytting og samtale med flere av gjestene.

Fra Kirkens Bymisjons ledelse møtte daglig leder for kafeen Håkon Løes, generalsekretær Sturla Stålsett, og avdelingsdirektørene Johannes Heggland og Anne Marie Johansen.

Temaene for samtalen i hjørne av kafeen ble ikke helt som plangt. Det kom nemlig jevne og impulsive avbrudd fra brukere som satte seg ned og fortalte om sin situasjon og etterlyste politikk. Politikerbesøket ble på denne måten en tett og interessant time om erfaringer fra LAR-behandlling/metadon-bruk, legers (manglende) kompetanse på rusfeltet, stigmatisering i helsevesenet og frustrasjoner om at det ved legebesøk alltid  kommer opp ”etiketter” på en narkoman.

Det ble også utvekslet synspunkter og erfaringer om pasientrettigheter for rusavhengige i behandling, et tema som Kirkens Bymisjon har ytret seg om også i pressen

De to statsrådene med solid følge lyttet interessert til de mange innspillene som kom fra kafegjestene med både humor, kraft og frustrasjon.


Kirkens Bymisjon, 09.01.2007.