Meny

 

130.000 til kreativt arbeid blant Bymisjonens brukere

Publisert dato:  15.10.2007

Auksjonarius Eilif Moe sørget for at auksjonen ble både et humoristisk og innbringende arrangement.                                                                                                Foto: Atle Briseid


50 kunstnere og en auksjonarius i storform bidro til at Norske Grafikeres kunstauksjon 13. oktober innbrakte omkring 130.000 kroner til kreativt arbeid ved Kirkens Bymisjons virksomheter i Oslo.

Auksjonen skulle egentlig begynne klokka 13.30, men galleriet i Tollbugata var fylt til randen av kjøpevillige mennesker allerede en time i forveien. Derfor startet auksjonen et kvarter tidligere enn planlagt.

- Over all forventning, mener Henning Høiner i Kirkens Bymisjon og Bjørg Emilie Moen i Norske Grafikere.

Lege og musiker Eilif Moe, sønn av tidligere direktør på Henie Onstad-senteret Ole Henrik Moe, gikk inn i rollen som auksjonarius og ledet budrundene med stor iver og innlevelse. Grafiske kunstverk fra blant annet Håkon Bleken, Håkon Gullvåg, Magne Furuholmen, Per Kleiva og Bjørg Thorhallsdottir gikk unna som iskrem på en varm sommerdag.

Over all forventning
Etter halvannen time kunne initiativtaker og daglig leder i Norske Grafikere, Bjørg Emilie Moen, fornøyd konstatere at kassa var full og bildeveggen tom. Et raskt overslag viste at auksjonen brakte inn mellom 125-130.000 kroner. Alle pengene skal gå direkte til kreativt arbeid blant brukerne ved Kirkens Bymisjons arbeid.
- Dette gikk over all forventning, både når det gjelder oppmøte og priser på bildene. Det var i det hele tatt et veldig vellykket arrangement, sier hun.

Moen har heller aldri opplevd maken til respons fra sine medlemmer som til samarbeidsprosjektet ”Med hjertet midt i byen”. Over 50 kunstnere har bidratt med omkring 100 bilder til auksjon og salgsutstilling.

Kommunen kjøpte bilde til 20.000

Tertitt Prestgaard fikk blomst av styreleder Elizabeth Schjønsby som takk for arbeidet hun som gjør som frivillig ved Aktivitetshuset Prindsen.

Prosjektet var derfor en suksess allerede før auksjonen lørdag. Og bedre ble det da byrådet i Oslo, med byrådsleder Erling Lae i spissen, torsdag vedtok å kjøpe et bilde som brukere ved Aktivitetshuset Prindsen hadde laget til auksjonen i samarbeid med kunstneren Tertitt Prestegaard.

Kunstverket, som består av fotografier fra bybildet trykket på kvadratiske treplater og satt sammen til et stort bilde på 180x80 cm, ble solgt for 20.000 kroner. Både brukere og arrangører er stolte og takknemlige over at kommunen ønsker å smykke sine vegger med bildet.

Fortsetter med salgsutstilling

Salgsutstillingen "Med hjertet midt i byen fortsetter frem til 28. oktober i Tollbugata 24.

Auksjonen lørdag markerte åpningen av en salgsutstilling som skal henge i galleriet i Tollbugata frem til 28. oktober. Deler av salget i denne perioden vil gå til Kirkens Bymisjons arbeid. Rakk du ikke innom på auksjonen, har du fortsatt mulighet til å sikre deg norsk kvalitetsgrafikk og samtidig gi en støtte til at mennesker med rusproblemer, psykiske lidelser eller i prostitusjon kan få utfolde seg kreativt i tiden fremover.


Kirkens Bymisjon, 15.10.2007.