Meny

 

Steinerskolen kom med gave og glede

Publisert dato:  21.12.2006

Klassen overrakte pengene fra innsamlingsaksjonen til rådgiver Kristin Holter i Kirkens Bymisjon.                                                                                            Foto: Atle Briseid

Kirkens Bymisjons hovedkontor ble fylt av glede og latter da en gjeng fra spesialpedagogisk enhet ved Rudolf Steinerskolen på Hovseter kom på besøk med 2.945 innsamlede kroner.

I tiden før jul mottar Bymisjonen henvendelser fra mange grupper og personer som vil bidra til at så mange som mulig får en hyggelig og respektabel julefeiring. Få er likevel så humørfylte som gjengen fra den spesialpedagogiske enheten ved 2. videregående på Rudolf Steinerskolen.

Kakelotteri
Klassen har i desember arrangert sin egen Lys i Mørke-aksjon. De har holdt kakelotteri og "loppemarked" til inntekt for de fattige. Alt i alt har de samlet inn 2.945 kroner. Onsdag 21. desember var den lille klassen på bytur for å overlevere gaven og ble møtt av generalsekretær Sturla J. Stålsett, rådgiver Kristin Holter og økonomidirektør Per Bjørner Myrbostad, som telte og mottok pengene på vegne av Bymisjonen.

- Skal ikke dømme?
På sin tur i Oslo sentrum hadde de vært innom gatekapellet på domkirkeplassen, som Kirkens Bymisjon bemanner i samarbeid med blant andre Oslo domkirke, og Betlehemsstallen på Jernbanetorget. En av elevene hadde undret seg over en plakat som sto ved stallen, og presenterte sine tanker for generalsekretær Stålsett:
- Dere har satt opp en plakat om at eselet biter hvis vi mater det. Er dette noe dere tror eller vet - for man skal jo ikke dømme noen på forhånd, vel?


Kirkens Bymisjon, 21.12.2006.