Velkommen til Babettes Hus

Babettes Hus er Kirkens Bymisjons lavterskeltilbud, som bl.a arbeider for å bedre livskvaliteten for mennesker som ikke har et hjem eller som av andre årsaker ikke kan bo i egen bolig.

Ingen er bare det du ser

Gang

På Babettes Hus skal alle bli møtt med verdighet og respekt.

Babettes hus har laget sitt eget verdidokument ut fra Kirkens Bymisjons grunnverdier. Gjennom vår raushetsparagraf «mot til å leve, mot til å tro», ønsker vi blant annet  å gi kvinnene  mot til å møte hverdagen og mot til å tro på fremtiden. Gi håp en håpløs hverdag.

Verdighet og respekt handler først og fremst om hvordan vi møter hverandre som mennesker, men det handler også om hvordan de ytre rammene rundt oss er. Selv om de fleste kanskje trives best med å ha det pent rundt seg, så har kanskje et menneske uten et hjem, enda mer glede av å bli omgitt av fine og ordentlige omgivelser.

Babettes Hus i Tordenskjolds gate 52 er Kristiansands nest eldste hus.. Et gammelt ærverdig bygg, og med en historikk som sosialbolig. Driften og forholdene har heldigvis endret seg og nå skal det fylles med god målrettet omsorg, gode samtaler og gode måltider.. Huset er flott  pusset opp,  og de gamle veggene og de skjeve gulv har bare blitt sjarmerende og koselige.

Rom

Hvert rom har en god seng, en myk dyne og renvasket sengetøy..En slåbrokk, et håndkle og god såpe fra vårt Kvinneveksted i Gravane ligger på sengen ved ankomst. Veggene i fellesarealene er dekket av kunst som deltakerne på Bymisjossenteret har laget. Vi legger vekt på alltid å ha grønne planter og friske blomster. Det handler om omsorg og verdighet for vår neste.


Kirkens Bymisjon sier også: «ingen er bare det du ser». Vi ønsker å holde fast på at hvert menneske er unikt med sin historie og sine ressurser.

Virksomhetsleder er Jenny-Ann Høgeli.

For mer informasjon om Babettes Hus kan du kontakte de ansatte på tlf: 48 89 21 73.

E-post: jenny-ann.hogeli@skbk.no