Meny

 

– Vi elsker det!

Var det kontante svaret fra Andrea (13) og Linus (11) da vi spurte hva de synes om Killingen sommercamp.

Publisert dato:  01.08.2016

ENTUSIASTISKE: Linus og Emma deltar begge for tredje gang på Killingen sommerleir.

I år er det femte gang Kirkens Bymisjon Drammen arrangerer leirskole for barn i alderen 8 til 12 år. Organisasjonens mål med sommerleiren er at alle barn skal få muligheten til å reise på ferie, uavhengig inntekt og livssituasjon.

- Jeg gjør så mye forskjellig når jeg er her, forteller Andrea entusiastisk.

Andrea og barndomsvennen Linus deltar begge på sommerleiren for tredje gang, og forteller at ferieøya er blitt sommerens høydepunkt.

- Man får mange nye venner og opplever nye ting hele tiden, smiler Linus.

Til nå har de rodd, fisket, spilt bordtennis, fotball og kortspill.

At PC-er, mobiler og ipader må legges igjen hjemme, synes de to leirdeltakerne er deilig.

- Jeg føler at jeg har mye mer tid til å gjøre aktiviteter, forklarer Andrea.

På land forsvinner det lett bort en del tid på sosiale medier, spesielt på favorittappen snapchat, forklarer hun.

Blant høydepunktene av aktiviteter trekker de to leirdeltakerne Andrea og Linus frem fotball-turneringen og talentshowet.

- I fjor opptrådte jeg og ei venninne med «Frost-sangen». Vi sang ikke så veldig bra, men det var kjempegøy uansett, ler Andrea.

- Kanskje vi skal opptre sammen i år? smiler Linus, før de to forsvinner tilbake på fotball-banen.

Reiser på egenhånd

- De fleste reiser hit alene, og noen barn har hjemlengsel første kvelden. Men siste dag vil ingen reise hjem igjen, forteller leder for Camp Killingen, Emilie Broen.

Rundt hundre barn fordeles i tre ulike grupper, med hver sin uke på den idylliske øya. Nytt av året er at Kirkens Bymisjon også arrangerer en ungdomsuke, for elever på 8. - 10. trinn.

- Vi har også fått nytt bordtennisbord og fotball-mål fra Familien Løvdokkens Fond, smiler Broen, og viser oss rundt på øya. 

Øya har brygge, lavvo, badestrand, båter og et stort sovehus med 42 soverom. Barna overnatter i 4-sengs rom, hvor alle dynene er nøye oppredd. Det ligger ikke så mye som en sokk på gulvene.

- Det ryddigste rommet vinner en premie på slutten av uka, smiler Broen.

I år er det booket fem bryllup på øya, og leirskolelederen oppfordrer flere eventyrlystne til å leie øya for arrangementer.

Øya eies av Drammen kommune, men siden 2011 har Kirkens Bymisjon og DNT Drammen samarbeidet om driften av leirstedet Killingen.

- For oss er det gledelig at øya blir brukt. Det er til tider utfordrende for oss å få leirskolen til å gå rundt, forklarer Broen.

MANGE BÅTTURER: Det tar ti minutter med båt til øya. Første dagen blir det en del turer frem og tilbake, forklarer Emilie Broen.

Nyhetssaken har stått på trykk i Drammens Tidende og er gjengitt med tillatelse.

Tekst og foto: Elisabeth Engebretsen