Meny

   

Eldreomsorg

Med alder kommer visdom - og fall i verdi. Flere samfunnsmessige trekk peker i retning av at den eldre del av befolkningen ikke blir tillagt samme verdi som yngre mennesker. Aldring pågår hele livet. De fleste eldre er spreke, lever et svært aktiv liv og synes å ha misunnelsesverdig høy livskvalitet.

Likevel vet vi at sykdom opptrer oftere hos eldre enn hos yngre. Enkelte blir rammet av sykdom som gir behov for omsorg og hjelp til å fylle de vanskelige stundene med nærvær, mening og aktivitet. Noen trenger et tilrettelagt sted å bo, hvor de kan motta hjelp og samtidig få tilgang til kultur og kulturopplevelser.

Eldretiltakene i Kirkens Bymisjon har som målsetting å igangsette tiltak i form av forebygging, praktisk bistand, omsorg, behandling, kulturopplevelser og frivillig engasjement. Tiltakene skal bidra til at mennesker opplever at deres identitet, verdighet og egne ressurser blir ivaretatt. Ved sykehjem og eldresentre vi arbeide for at brukere og beboere blir møtt med åpenhet og en grunnleggende respekt for hvordan man ønsker å leve.

Ved å skape og formidle kulturopplevelser vil vi bidra til å utløse spontanitet, latter, aktivitet, forståelse og samhold.

Over regnbuen
Hun har fått hjelp til å forflytte seg fra rullestolen og over i en lenestol. Hun stryker en hånd gjennom det glisne hvite håret og lukker øynene. Hva tenker hun på? Hun har poser under øynene og rynkene viser veien tilbake til et levd liv.
- Vil du høre på musikk?
Den gamle damen nikker.
- Skal vi ta en tur over regnbuen med Judy Garland, "over the rainbow"?
- Ja, dit vil jeg dra!" svarer hun og øynene våre møtes.
(Fra Vålerengen bo- og servicesenter)